27/09/2015 Nieuw Stabroek – Reserven B

Basis: Jens-Verbisen-Wim-Tim-Yannick-Tony-Glen-Yorre-Gillian-Ken-Kevin
Bank: Raes-Yngwie-Jonas-Nils

Voor de Brasschaatenaren betekent de jaarlijkse dorpsdag bijna een nationale feestdag. Dit weekend was het dorpsdag in Stabroek. Er werd een warme nazomerdag voorspeld en het veld lag er net zoals vorige week op Simikos perfect bij, alles aanwezig voor de mannen van Stabroek om er voor hen een feestdag van te maken dus.

De ref kwam deze week wel opdagen, de arme man was zelfs ziek maar koos er toch voor om de wedstrijd te leiden (of lijden in zijn geval), bedankt!

Na heel wat papierwerk en over-en-weer communicatie tussen Driehoek en het verbond was Gillian zijn spelerskaart eindelijk in orde en mocht hij zijn eerste Driehoek cap in ontvangst nemen (hij zal meteen ook een hoofdrol spelen in dit verslag). Ook Nils was er na blessure eindelijk terug bij.

De match begint met veel balbezit voor onze jongens. Na 6 minuten breekt Gillian een eerste keer door de Blauw-Gele verdediging maar de keeper redt met een prima beenveeg. 4 minuten later gooit Yorre de bal goed voor doel maar weer kan Gilli de keeper niet verschalken. In de daaropvolgende corner wordt een kopbal van Tim gered door de uitstekende goalie. Driehoek gaat door op zijn elan en Stabroek kan de bal niet in de ploeg houden. Gelukkig voor Jens was de zon er om hem gezelschap, en vooral warm, te houden. Minuut 18 en Gilli gaat scoren! Weer glipt hij razendsnel door de defensie maar de keeper pareert weer uitstekend. Op dit moment heeft Gillian zijn nieuwe bijnaam in de ploeg al gekregen, hij gaat nu door het leven als Gillini. We vragen het verbond om een aanpassing op de spelerskaart. Een minuutje later trapt Yorre de bal, na een mooie actie en dito assist van Kevin, de bal net voorlangs. De bal wil er niet in. In de 23e minuut noteren we het eerste kansje voor Nieuw Stabroek. Na een corner valt de kopbal op het dak van het doel. Met links lukt het niet, dan maar eens mijn rechter tegen de bal zetten moet Gillini gedacht hebben. Maar helaas, ook dit schot weet de weg naar de netten niet te vinden. Een mens zou er moedeloos van worden. 10 minuten voor rust zien we een mooie actie op links van Gillian, hij legt de bal strak over de grond perfect voor de linker van Glen. Zijn prima poging wordt uit de winkelhaak gehaald door de Stabroekse Keeper. Even later laten de Blauw-Gelen ook nog eens van zich horen, maar hun schot gaat hoog over. Een prima eerste helft van onze ploeg, enkel de rivaliserende doelman houdt ons van een voorsprong.

Na rust mogen Ken, Kevin en Glen gaan rusten, Nils, Yngwie en Greg komen in de ploeg.

De tweede helft is nog maar net op gang gefloten of Yngwie stuurt Gillian met een mooi steekballetje het straatje in, jammer genoeg kan onze vinnige flankaanvaller net niet aan de bal. In minuut 52 gaat Raes zijn kans maar zijn schot gaat hoog over. Even later laat Nils zien dat hij helemaal terug is. Hij neemt een botsende bal prachtig mee met rechts en legt de bal voor doel. Yorre is goed gevolgd en trapt de bal beheerst en via de paal binnen. Eindelijk! Met nog een kwartiertje te spelen gaat de spits van Stabroek stevig door op Jens. Jens blijft even liggen maar kan gelukkig verder spelen. In de commotie die hierop volgt krijgt Tim een te vermijden geel karton onder de neus geschoven. 7 minuten voor affluiten pakt Yngwie nogmaals uit met een splijtende steekpas, ditmaal pikt Yorre de bal op en trapt zijn 2e van de middag (weer beheerst en via de paal) binnen. Opluchting alom aan de zijlijn. Nog eens 4 minuten later zwiept Yngwie een vrije trap vanop links voor doel. Tim vergeet echter naar beneden te koppen. Vlak voor tijd gooit een flankspeler van de Stabroek de bal voor doel. Jens wil de bal wegboksen maar heeft spijtig genoeg ook het hoofd van de inlopende spits mee. De arme man blijft liggen en moet half bewusteloos van het veld. Hopelijk niet te veel schade voor deze sympathieke speler. De scheids zag in deze fase een fout en legt de bal op de stip. Jens redt echter prima, Clean sheet nummer drie voor onze nr 1!

Weer een goede match van onze jongens, al mocht het met momenten allemaal iets sneller. 9 op 9 en geen tegendoelpunten, een betere start kan je niet wensen!

Ook een dikke proficiat aan onze Dames, Reserven A en eerste elftal die allen hun match wonnen zonder tegendoelpunten, een echte Super Sunday dus!

DSCN0917 DSCN0918 DSCN0925 DSCN0927 DSCN0928 DSCN0930 DSCN0934 DSCN0937 DSCN0938 DSCN0939 DSCN0940 DSCN0941 DSCN0942 DSCN0943 DSCN0944 DSCN0946 DSCN0947 DSCN0948 DSCN0949 DSCN0950 DSCN0951 DSCN0953 DSCN0954 DSCN0955 DSCN0956 DSCN0957 DSCN0958 DSCN0960 DSCN0961 DSCN0963 DSCN0964 DSCN0965 DSCN0966 DSCN0967 DSCN0972 IMG-20150927-WA0006