24-02-2016 Kwart Finale BVA – SVB Scholieren – Ossmi : 2 – 1

Een bekermatch zorgt altijd voor extra druk. De talrijk opgekomen supporters zorgen voor de sfeer en het thuisvoordeel… De eerste 5 minuten van de match zijn voor OSSMI: een bal op de paal en een bal van de lijn gehaald door Matthias. Daarna herpakt Driehoek zich. Aron, Quinten en Kilian zetten een aanval op. De voorzet voor Michael wordt afgefloten voor buitenspel. Nadien raken Nicolas en Quinten in het strafschopgebied. Bij de volgende aanval van OSSMI is Jasper paraat. Hij trapt snel en ver uit voor Quinten. De OSSMI-verdediger moet spurten om de bal te veroveren. De eerste corner van de match is voor OSSMI. Jasper neemt de bal klemvast. De volgende aanval van OSSMI wordt door Kokki afgebroken en met Quinten, Dario en Kilian omgezet in een aanval. De snelle counter wordt door Jasper al glijdend afgestopt. Een vrije trap voor OSSMI wordt door Jasper weggebokst en door Michael verder weggekopt. Quinten haalt er de eerste hoekschop voor Driehoek uit. Deze cor¬ner wordt door Kilian tegen een verdediger gekopt. De volgende corner bokst de OSSMI-keeper weg. Matthias moet zich reppen om terug volop te komen verdedigen. Ook Dries snelt ter hulp en werkt de bal beheerst buiten. Dan krijgt OSSMI een vrije trap op het middenveld. De bal wordt wegge¬werkt, maar vanuit de tweede lijn onhoudbaar binnengewerkt: 0-1. Enkele minuten later kan Drie¬hoek echter tegenprikken met een aanval van Nicolas, Michael met een kopbal en dan Quinten en Stef, die voorzet. Aron tikt de bal over de doellijn: 1-1. Dan volgt een corner voor OSSMI die Alex¬an¬der wegwerkt. De bal komt terug met een strak schot, maar Jasper is alert. Daarna volgen er drie in¬gooien op rij, telkens enkele meters dichter naar het OSSMI-doel. Stef is iedereen voorbij, maar de keeper kiest de goede hoek. Kilian en Stef halen bij de volgende aanval een hoekschop binnen. Deze wordt door Aron getrapt en gekopt door Elliot, maar de keeper staat op de juiste plaats. Driehoek wil meer eerst met Quinten en Kilian, nadien een schitterend uitgevoerde eentwee met Quinten en Stef. Quinten legt de bal opzij voor Aron, maar zijn schot wijkt af.
De tweede helft start zoals de eerste: met druk van OSSMI. Deze keer werkt Aron de bal weg en neemt Quinten de bal mee en levert een voorzet af. De keeper is net voor Michael op de bal. Dan een aanval van OSSMI, die Jasper klemvast neemt. Kokki gooit in, Michael gaat twee man voorbij en legt af voor Aron, maar zijn schot treft de paal. Daarna een voorzet van OSSMI: deze komt aan de tweede paal. Jasper is net op tijd terug om de bal in hoekschop te tikken en Dario werkt weg. Een vrije trap voor Driehoek levert niets op. Daarna volgt een vrije trap voor OSSMI aan de rand van de baklijn. Het schot gaat naast. OSSMI legt druk met een corner, die door Dries en Alexander wordt weg¬¬gewerkt. Een vrije trap met een hoekschop is het gevolg. Deze hoekschop wordt weerom door Matthias van de lijn gehaald. Even later trapt Nicolas een vrije trap en Elliot kopt de bal aan de twee¬de paal nipt voorlangs. Dan een vrije trap getrapt door Kilian. Quinten besluit op de keeper. Ook OSSMI trapt nog een corner. De kopbal wordt ook nu afgeweerd. Een ingooi van Stephanos komt terug en hij trapt een voorzet. Quinten knalt op doel. De keeper moet dit krachtig schot even lossen. Michael is goed gevolgd en knalt in de 74ste minuut de 2-1 tegen de netten. Het aftellen is begonnen. Elliot, Quinten en Aron breken nog eens door. Ook OSSMI komt nog dicht bij een gelijkmaker, maar de gretigste ploeg heeft vandaag gewonnen en gaat naar de halve finale! Proficiat aan de ganse ploeg! SB