22-11-2015 – Olse – SVB Reserven B : 4-2

Basis: Jens-Gilli-Tim-Tony-Stijn-Toempe-Vydt-Yorick-Sacha-Nils-Yngwie

Bank: Sander-Verbisen-Jonas-Vinny

Na de verschrikkelijk gebeurtenissen in Parijs, het constante nieuws van terreurdreiging en de talloze bommeldingen over het ganse land was het tijd om dit even naar de achtergrond te verschuiven en terug te focussen op het fantastische spelletje dat voetbal heet. Onze ploeg mocht afzakken naar het veld van OLSE in Merksem, de nr. 4 in het klassement. Om 11u in de koude ochtend werd, na een minuut stilte, de aftrap gegeven door OLSE.

Al in de 1e minuut kan Driehoek voor gevaar zorgen. Stijn dropt een lange vrije trap in het strafschopgebied, maar Yngwie kan zijn schot niet goed richten. In minuut 4 is het al bingo. Toempe kopt de uittrap van de OLSE doelman tot bij Yorre die op zijn beurt door kopt tot bij Yngwie, die twijfelt niet en trapt de bal over de keeper binnen. 10 minuten later krult Gilli een vrije trap voor doel, Sacha zijn kopbal gaat over. We noteren minuut 20 en daar is Driehoek met de 0-2. Een verre uittrap van Jens komt bij Yngwie, hij stuurt op zijn beurt Vydt diep en die werkt rustig af. Vlak voor het half uur weer een snelle counter van Driehoek maar de spitsen kunnen hun schoten niet tegen het net krijgen. Een kwartier voor rust probeert Yngwie de keeper te verschalken met een afstandsschot. De keeper is alert en duwt de bal in hoekschop. De hieropvolgende corner beland op het hoofd van Sacha, maar de keeper brengt weer redding. 3 minuten later zet Olse vanop links een aanval op. De bal wordt laag over de grond voor doel getrapt en de OLSE spits werkt koelbloedig af, 1-2. Driehoek reageert onmiddelijk maar de Olseese keeper kan de poging van Yngwie afstoppen. 2 minuten voor rust beland de bal na een corner van OLSE tegen de paal. Uiterst ongelukkig beland de bal tegen de knie van Gilli en beland zo in doel. Een pietegoal zoals ze dat dan noemen voor OLSE, op een zeer slecht moment. In de allerlaatste seconden komt OLSE er nog een keer gevaarlijk door. De bal wordt laag voor doel gegeven maar de alleenstaande spits vergeet af te werken.

Na rust belegeren onze jongens direct het OLSE doel. Eerst komt Nils alleen voor doel maar weer redt de goalie knap. Dan trapt Jens een lange uittrap naar Yngwie die goed meeneemt en de bal over de keeper wil liften, echter iets te hoog en over. Dan rushed Nils weer door de verdediging, maar weer ligt de duivelse OLSE keeper in de weg. Dan maar op stilstaande fase proberen. Yngwie zijn vrije trap valt jammer genoeg boven op de lat. En nog is het niet gedaan. Vydt dribbelt de hele OLSE verdediging op een hoopje en wordt foutief gestop in de grote rechthoek. Yorre zet zich achter de bal en trapt goed naar de linker beneden hoek. Het wordt afgezaagd maar onze vriend in doel redt weer. Even later stuurt Yngwie Vydt nog eens in het straatje, u raadt het al, de keeper pakt. Yorre probeert ook nog eens van ver op een afvallende bal, maar de keeper kan er alweer een handje tussensteken. Een verschroeiend openingskwartier van onze jongens, maar OLSE heeft Mignolet Incognito in doel gezet, wat een wedstrijd van hem, Chapeau! Onze ploeg moet na deze inspanningen even op adem komen en in de 70e minuut valt de bal uit het niets in de voeten van een lopende OLSE spits. Hij kan alleen op Jens afgaan en legt de bal naast Jens binnen. Een opdoffer van jewelste. Onze jongens lijken de pedalen kwijt en spelen hierna heel onzuiver. Veel lange ballen die niet aankomen, wat gemor hier en daar, maar ze blijven strijden. 5 minuten later is Vydt net iets te laat op een pas van Yngwie en de keeper kan oprapen. Hij zet snel de counter op en Olse trapt de bal in deze fase tegen de paal. 10 minuten voor tijd kan OLSE nogmaals counteren na een corner van Driehoek. Weer duikt een spits alleen op voor Jens, weer niet te pakken, 4-2 en boeken toe.

Onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Een ongelukkige en op basis van de kansen een onverdiende nederlaag, maar die horen er ook bij. Volgende week mogen we nog eens thuis spelen en dan staat de Derby tegen de mannen van Brasschaat op het programma.