12/09/2015 Vlug Vooruit – Scholieren

12 september 2015: Vlug Vooruit – scholieren: 2-12

De eerste match van het nieuwe seizoen start bijzonder: Bas maakt zijn debuut als keeper. De eerste druk is van Driehoek. Het schot van Aron gaat naast. Nicolas verdedigt goed mee en tikt de bal door naar Dario. Dario wordt tegen de grond geduwd en krijgt een vrije trap. Nicolas trapt de bal tot in de kleine baklijn. Michael trapt op de keeper. Stef kan de rebound niet afwerken. De tegenprik van Vlug Vooruit wordt door Alexander afgebroken met een terugspeelbal op gelegenheidskeeper Bas. Bas trapt de bal naar Senne, die op zijn beurt de bal doortikt naar Seppe. Seppe gaat zijn verdediger voorbij en past naar Michael, die met een strak schot de score opent: 0-1.

Enkele minuten later wordt de uittrap van Vlug Vooruit door Nicolas goed opgevangen. Een één-tweetje tussen Stef en Dario eindigt met een trap net naast doel. Even later probeert Seppe de keeper te verschalken met een hoge bal. Een combinatie tussen Nicolas, Michael en Aron op het middenveld en Seppe aan de zijlijn is aanleiding tot een schietkraam: Aron vanuit de tweede lijn, Stef trapt in de hoek, maar de keeper kan hem net tegenhouden. Daarna wordt de bal weggewerkt. Matthias en Kokki verdedigen sterk. Dario en Michael doen dan een een-tweetje dat leidt tot een pas naar Stef. Stef kan de bal net niet controleren aan de tweede paal. Dario, Michael en Aron tikken de bal goed rond. De keeper tikt de bal tegen de paal. In de rebound tikt Aron de bal tegen de netten: 0-2. De volgende aanval van Vlug Vooruit is meters buitenspel maar ze mogen toch doorspelen: 1-2. Daarna volgt een combinatie tussen Michael en Seppe. De keeper gaat plat. De tegenaanval wordt door Kokki afgebroken. Hij speelt de bal opzij naar Alexander. Alexander tikt door naar Seppe die de oprukkende Senne ziet komen. Senne krijgt de bal maar ook nu is de keeper alert. De uittrap wordt weerom door de alomtegenwoordige Nicolas opgevangen. De bal wordt over en weer getikt tussen Nicolas, Aron en tenslotte Michael die de bal in de verste hoek tegen de netten tikt: 1-3. De volgende aanval vertrekt bij Michiel en Matthias. Zij tikken door naar het middenveld waar Aron en Nicolas overnemen. Aron trapt van ver net onder de deklat, maar de keeper werkt in corner. Deze hoekschop wordt net voordat Senne er zijn hoofd tegen kan zetten door de keeper uit de lucht geplukt. De volgende aanval trapt Kokki op de paal en Stef in de rebound voorlangs. Dan volgt een vrije trap van Michael. Aron controleert de bal en snijdt de verdediging open met een dieptepas voor Dario: 1-4. Bij de volgende aanval van Vlug Vooruit is onze verdediging gepakt in snelheid, maar de aanstormende Bas kan net voor de aanvaller de bal buitenwerken. De eerste helft eindigt met een hoekschop die Kokki net niet kan afmaken.

De tweede helft start met een miscommunicatie in onze verdediging: 2-4. Driehoek duwt echter voort: Seppe, Dario en Aron rukken op: 2-5. Dan volgen er 10 minuten waar de bal niet meer op onze helft komt. Het resultaat is kortweg: een één-tweetje tussen Dario en Michael en zorgt daarmee voor de 2-6. In een aanval waar de bal snel naar voor wordt getikt door Michiel, Nicolas, Michael en Aron: 2-7. Even later trapt Dario op de paal en Seppe tikt binnen: 2-8. Vlug Vooruit geeft niet op. Een trap van ver wordt door Bas klemvast genomen. De tegenprik van Nicolas en Kokki wordt door de keeper weggetikt. Deze keer staat Stef op de juiste plaats om de bal binnen te trappen: 2-9. Even later wordt Michael foutief afgestopt in het strafschopgebied. Kokki zet de penalty om: 2-10. Driehoek blijft de bal rondtikken en zoekt naar gaatjes in de verdediging. Dit lukt weerom door een aanval waarbij de bal vele meters aflegt. Hij wordt rondgetikt tussen Alexander, Seppe en Nicolas, en Dario tikt de bal over de doellijn: 2-11. Kokki vangt de bal op het middenveld op en speelt door naar Seppe, die met een trucje voorbij de verdediging gaat Dario legt de eindstand vast: 2-12. Wat een prestatie van de ganse ploeg! SB