11/10/2015 Ossmi – Reserven B

Basis: Dimi-Stijn-Yannick-Tim-Jappe-Raes-Tony-Yorre-Yngwie-Nils-Vydt

Bank: Kevin-Jonas-Vinny-Verbisen

Na een vliegende start met een welverdiende 12 op 12, 11 gemaakte doelpunten en maar 1 tegendoelpunt moesten onze jongens vandaag trachten deze sterke reeks verder te zetten op het kunstgrasveld van eeuwige rivaal OSSMI. Geen eenvoudige opdracht want uit de stand kon opgemaakt worden dat dit een ploeg is die gemakkelijk de weg naar doel vindt, maar ook gemakkelijk tegendoelpunten slikt.

Na de blessure van onze keeper Jens in de wedstrijd tegen Ik Dien moesten we deze week binnen onze club op zoek naar een vervanger voor ons sluitstuk. Na veel onderhandelingen en “geld-onder-de-tafel-geschuif” konden we in extremis Dimi Van der Schoepen mee op het wedstrijdblad zetten. Bedankt Dimi!

Onder een stralend herfstzonnetje fluit de KVV-ref de wedstrijd op gang. Al na 4 minuten duikt Driehoek een eerste keer op voor doel. Vydt wordt foutief afgestopt op het middenveld. De daaropvolgende vrije trap wordt door Stijn voor doel gezwierd maar de OSSMI verdediging kan wegwerken. 5 minuten later zet Jasper een rush in op de rechterflank en speelt de bal tot bij Vydt. Vydt dribbelt zich voorbij de laatste man en gaat alleen op doel af. De verdediger ziet dit niet graag gebeuren en besluit om de overtreding te maken. Of de fout binnen of buiten de baklijn gebeurde is niet helemaal duidelijk maar de ref legt het leer op de stip. OSSMI mag hier echter ook niet klagen want een rode kaart had hier ook op z’n plaats geweest maar de ref houd de kaarten op zak. Yorre zet zich achter de bal en trapt onhoudbaar binnen, 0-1. Misschien had u het al gemerkt maar in het voorwoord werd niets over de ref gezegd. Er was dan ook geen reden voor want de jongeman was fris en tijdig gearriveerd. Na de strafschopfase geeft de scheids echter aan een blessure te hebben en niet verder te kunnen. Zijn wedstrijd zit er dus op en Dries, die vorige week ook al de taak van ref op zich nam, doet dit nog eens over. Bedankt Dries! De 18e minuut brengt een grote kans voor Driehoek. Yngwie steekt de bal naar Nils die hierdoor alleen voor doel komt, zijn vizier staat niet op scherp en de bal gaat nipt naast. 3 minuten later komt Dimi goed uit op een diepe bal van OSSMI, maar via een gelukje komt de bal in de voet van een OSSMI speler. Deze duwt de bal naar de open doelmond en steekt zijn armen al in de lucht. De bal rolt echter tergend traag tegen de paal en de Driehoek verdediging kan wegwerken. Op het halfuur krult Yannick een vrije trap voor doel vanop rechts. Tim kopt net over. Een minuut later trapt Dimi de bal tot bij Yngwie. Helaas worden zijn 2 pogingen telkens gestopt door de keeper. Vlak voor rust noteren we nog 2 kansen van OSSMI. Ze zetten tot tweemaal toe een actie door het midden op, maar tweemaal brengt Dimi redding.

Onze jongens hadden het in de eerste helft zeker niet gemakkelijk tegen een stevig, goed georganiseerd en snel OSSMI. Ook even vermelden dat Dries vroegtijdig moest vertrekken waardoor in de tweede helft iemand van OSSMI de wedstrijd ging leiden, bedankt onbekende OSSMI’er!

In de 2e helft moeten we 10 minuten wachten op de eerste noemenswaardige fase. Tim gaat hard door op een OSSMI speler. De scheids houdt het bij een waarschuwing en de hieropvolgende vrije trap levert geen gevaar op. In minuut 66 wordt een afstandsschot van Vydt gemakkelijk gestopt. In de counter van OSSMI die volgt komt Dimi eerst goed uit, en de rebound wordt voorlangs geschoten. De supporters krijgen 4 minuten later een vrije trap van Yorre te zien. De bal ligt vrij ver van doel maar toch probeert onze aanvallende middenvelder de keeper te verrassen. De bal landt echter op het dak van het doel. Een kwartier voor tijd komt Vydt in schietpositie, maar ook deze kans vindt de weg naar de netten niet. In de 78e minuut valt eindelijk de verlossing! Nils zet zich goed door op rechts, haalt de achterlijn, verliest het overzicht niet en geeft de bal hard achteruit naar de rand van het strafschopgebied. Raes is goed gevolgd en vuurt een ongelooflijk, nooit gezien gekraakt schot af op doel. De keeper verschiet duidelijk ook want hij laat de bal onder zijn voet doorglippen, 0-2! De opluchting op het veld en op de bank zijn duidelijk zichtbaar. Na alle euforie even tijd voor een momentje van medeleven, Kevin krijgt de bal staalhard en vanop 2 meter in zijn “Noppe” gekegeld. Kermend van de zeer gaat hij neer en moet zelfs het veld verlaten. Op de bank rollen de mopjes over vallende eikels luidende klokken over de lippen. Veel sterkte Kevin, ik hoop dat je geen kinderwens had. De laatste fase uit de wedstrijd brengt nog een penalty met zich mee voor Driehoek. De OSSMI verdediging stopt Vydt foutief af, Raes mag van onze Capi de penalty omzetten en faalt niet, 0-3!

Dit was zeker de moeilijkste wedstrijd tot nu toe en vele ploegen gaan hun tanden nog stukbijten achter het St-Michiels College. We kunnen nu na een perfecte start toeleven naar de volgende wedstrijd. Dan komt ons zwarte beest op bezoek in Brasschaat: Koningshof.