10-01-2016 Noorse – SVB Reserven B : 0-1

6

Basis: Dimi-Stijn-Wim-Verbisen-Toempe-Glen-Yorre-Sacha-Ken-Vydt-Kevin
Bank: Raes-Sander-Jappe-Schuere-Jonas

Na het verteren van de kilo’s kalkoen, ontelbare kroketten en liters drank is het tijd om de voetbalschoenen terug aan te binden en opnieuw de iets sportievere tour op te gaan. De eerste tegenstander in dit nieuwe jaar was Noorse. Door het natte weer van de afgelopen dagen lag het veld er glad en hobbelig bij, en ook een harde, koude wind was van de partij.
De wedstrijd begint met een eerste kansje voor Driehoek. Vydt trapt echter zwak op doel. Even later is ook Noorse te vinden voor doel, maar hun corner levert geen gevaar op. In de 5e minuut countert Driehoek zich naar voor. Sacha gaat snel zen flank af en levert de bal in bij Kevin. Die ziet de keeper ver uit zijn doel staan en trapt de bal mooi over de keeper, 0-1! Het betere danswerk na zijn doelpunt toont aan hoe gelukkig hij is met zijn eerste treffer. Enkele minuten later mag Yorre een corner trappen. Hij schildert de bal op het hoofd van Vydt maar die kopt naast. De 23e minuut brengt nog een keer gevaar voor Noorse. Dimi gaat echter goed plat op het schot van de Noorse-spits. 5 minuten later baant Yorre zich een weg door het middenveld en speelt Vydt aan. Hij knalt de bal voorlangs. Iets na het half uur probeert Kevin zijn goal te herhalen, maar zonder succes dit keer. Enkele minuten later wordt Stijn overduidelijk omvergeduwd, maar de ref laat doorspelen. Gelukkig gaat het schot van de Noorse aanvaller voorlangs. Met nog 5 minuten in de eerste helft voor de boeg proberen de geel-groenen onze keeper nogmaals te verschalken met een afstandsschot. Dit gaat echter ver over. Op slag van rust probeert Jappe Vydt nogmaals aanspelen, maar laatstgenoemde kan net niet bij de bal. Een zware eerste helft waarin de harde tegenwind zeker een rol speelde, maar een al bij al verdiende voorsprong voor Driehoek.
Net na de rust trapt Dimi de bal diep tot Kevin, die op zijn beurt het leer doorspeelt naar Vydt. Zijn schot verdwijnt in de handschoenen van de keeper. In minuut 57 speelt Glen de bal in op Jappe. Hij zet de bal voor doel maar het schot van Raes beland wederom in de handen van de keeper. Hierna volgt een periode met veel gerommel en balverlies, mede door de wind en de staat van het veld. Beide ploegen hebben het moeilijk om een aanval op poten te zetten waardoor de keepers niet veel werk hebben. Een kwartier voor tijd belandt de bal via Vydt bij Glen, maar zijn schot gaat langs de verkeerde kant van de paal naast. 3 minuten later vecht Vydt zich tot bij de bal en gaat alleen op doel af. Wederom kan hij de kans niet benutten. De laatste kans van de wedstrijd is ook nog voor Vydt, maar zijn laag schot wordt nogmaals door de keeper gestopt.
Een zwaarbevochten overwinning voor onze jongens. Het veld en de weersomstandigheden droegen hier zeker hun steentje toe bij. Maar het belangrijkste is dat de 3 punten mee naar Brasschaat gaan. Veel tijd voor te rusten is er niet voor onze jongens want Dinsdagavond wacht ons een nieuwe tocht naar het verre en vooral modderige Edegem om de inhaalwedstrijd tegen Ik Dien te spelen. De weergoden voorspellen echter regen dus de vraag is maar of hun akkers ditmaal wel te bespelen zullen zijn.