08/11/2015 – Seja – Reserven B

Basis: Jens-Verbisen-Yannick-Wim-Stijn-Toempe-Glen-Yorick-Vydt-Nils-Yngwie
Bank: Dimi-Gillian-Jonas-Kevin-Tony

Op de laatste hoogzomerdag, ja zelfs in november kan dat nog gezegd worden in ons Belgenlandje, staat de klepper tussen Seja en Driehoek op het programma. De inzet van deze wedstrijd is de leidersplaats in de reeks. Coach Kevin recupereert Gillian na zijn polsbreuk die opgelopen werd in de wedstrijd tegen Ik Dien, en Glen had dit weekend geen scheidsrechterlijke verplichtingen.
Na 6 minuten komt Driehoek voor de 1e keer gevaarlijk voor doel. Yngwie trapt een vrije trap vanop rechts laag op doel maar de keeper redt. Op het kwartier krijgt Glen de bal op het hoofd geschilderd, maar zijn inzet gaat nipt over. 5 minuten later krijgt Yngwie de bal prima aangespeeld vanop de linkse flank. In plaats van de bal met zijn rechter op doel te trappen gebruikt hij buitenkantje links. Een prima ingeving van onze spits want de bal verdwijnt enig mooi in doel, 0-1! Op het half uur kunnen we de eerste kans voor Seja noteren. De kopbal van de Seja spits gaat over. 2 minuten later is de bal terug aan de overkant. Yorre steelt de bal op het middenveld en stuurt Glen het straatje in. Glen is sneller op de bal dan de Seja doelman en legt de 0-2 binnen! De keeper blijft na dit doelpunt liggen met een blessure en zal later in de wedstrijd vervangen worden. In de 34e minuut pakt Jens uit met 2 prima saves, 1 op een afstandsschot en 1 op de afvallende bal, en voorkomt zo de aansluitingstreffer. 5 minuten voor rust onderschept Wim een doorsteekbal van Seja en zoekt in 1 tijd de goed in de ruimte lopende Nils. Nils is veel sneller dan zijn verdediger en rond knap af, 0-3! Vlak voor de thee zetten Yngwie en Yorre een mooie 1-2 op. Yorre trapt het leer naar doel maar de keeper redt.
Een fantastische eerste helft van Driehoek waarin weinig werd weggegeven en de afgedwongen kansen goed werden afgemaakt.
5 minuten na rust is er slechte communicatie tussen Schuere en Jens in de grote rechthoek, Wim kan het gevaar ontmantelen. Een minuutje later krijgt Seja een vrije trap op een gevaarlijke plaats. De trap van de Seja speler gaat over de muur en valt in de linker benedenhoek binnen. Prachtige vrije trap en niet te stoppen door Jens. Na 10 minuten in de 2e helft dribbelt een Seja speler door de Driehoek verdediging. Stijn probeert hem de bal af te snoepen maar komt te laat en veroorzaakt een penalty. Gelukkige voor Stijn en de hele ploeg wordt deze pinanti op de paal getrapt. Stijn hield ook een gele kaart en een wissel over na deze domme overtreding. Op het uur verschijnt Driehoek nog eens voor het vijandige doel. Jammer genoeg kan Vydt zijn schot niet kadreren. In de hierop volgende fase krijgt Seja een kans, maar Jens pakt wederom uit met een prima parade. 5 minuten later mag onze keeper zich nogmaals onderscheiden met een redding op een vrije trap. In de volgende aanvalsfase mag een spits van Seja, duidelijk uit buitenspel, de 2-3 binnen trappen. Het wordt nog een zware halve helft voor onze jongens. Seja drukt hierna het gaspedaal nog wat dieper in, maar echt gevaarlijk kunnen ze niet meer zijn. Onze jongens knokken voor elke meter grond en dat loont. 10 minuten voor affluiten onderschept Glen de bal op het middenveld en zoekt Vydt in het punt. Vydt knokt zich voorbij 2 verdedigers en de keeper en trapt het leer binnen. 2-4 en de doodsteek voor Seja. Seja laat de moed nu helemaal zakken, en een van hun speler pakt nog een domme rode kaart voor zagen tegen de scheids.
Een zwaarbevochten, maar o-zo belangerijke overwinning voor onze jongens op het kleine veld van en tegen een zeer goed Seja. De uitslagen van de speeldag leren ons ook dat onze 2 andere dichte concurrenten in de klassering (OSSMI en OLSE) punten laten liggen, een prima dag dus voor Driehoek!