UPDATE 29 JULI – Mededeling bestuur tgv Corona

Goeiemiddag Driehoekers,
De afgelopen dagen hebben we een spervuur van informatie & beslissingen over ons heen gekregen waar het soms moeilijk was door het bos de bomen te ontwarren.
Zelfs vandaag (na een ganse dag over en weer gestuur is er nog een discrepantie tussen de besluitvorming van Voetbal Vlaanderen & de gemeente.
Omdat de gemeente ons finale beslissingsorgaan is, baseren we onze beslissingen echter hierop.
Indien er toch nog wijzigingen komen (er is namelijk extra overleg tussen gemeente, provincie & Voetbal Vlaanderen gepland) laten we jullie dit uiteraard asap weten.
Voorlopig (minstens tem 25/8) gelden de volgende regels aangaande voetballen op KSVB Driehoek:
-ENKEL contactloos sporten is toegestaan (voor ALLE leeftijdscategorieën)
Definitie contactloos sporten: “sporten of beweegvormen waar contacten vermeden worden. Bij de sportactiviteiten moet de fysieke afstand worden gewaarborgd (minstens 1,5 meter afstand houden). Dit betekent dat deelactiviteiten van een sport waar de veiligheidsafstand niet kan gegarandeerd worden niet toegestaan is.”
Dit impliceert ook dat ALLE oefenwedstrijden tot dan sowieso geannuleerd worden (thuis & uit)
-voor alle leeftijdscategorieën onder de 18 jaar, de facto: U17 en jonger, kunnen contactloze trainingen doorgaan voor gans de groep
-voor alle leeftijdscategorieën ouder dan 18, de facto: U21, Dames en Senioren, kunnen contactloze trainingen doorgaan tem maximum 10 personen per groep
-bijkomend:
*alle reeds doorgestuurde veiligheidsvoorschriften van de club gelden nog steeds (oa afstand bewaren, ontsmetten van materiaal & ballen, (hand)hygiëne, thuisblijven bij symptomen, etc…)
*leden die terugkeren uit een code Oranje of code Rood blijven 14 dagen weg van de club
*per lid kan maximaal 1 ouder de trainingen volgen (dit is het officiële standpunt) maar wij ontraden als club dat ouders meekomen naar de trainingen (zowel uit praktisch oogpunt (zie volgend punt) als uit gezondheidsoverweging
*trainers noteren de aanwezigheden op training van hun leden (en eventueel de ouders als die het domein betreden). Aangezien wij als club beschikken over de gegevens van de leden is naam & voornaam voldoende. Na elke training dienen de trainers de aanwezigheden door te sturen naar sportief@driehoek.be.
*mondmaskers zijn niet verplicht tijdens het trainen zelf maar voor iedereen ouder dan 12 wel verplicht bij het betreden van de terreinen, in de kleedkamers & bij het verlaten van de terreinen.
Belangrijk: dit is een beslissing op clubniveau. Wij willen ieders persoonlijke mening & overtuiging graag respecteren.
Als er dus individuele leden of trainers beslissen dat voor hen dit niet haalbaar is of zich hierbij niet goed voelen, hebben wij hiervoor het hoogste respect & leggen wij ons graag neer bij hun beslissing.
Wel vragen we spelers die niet komen trainen hun staff een seintje te geven.
En trainers die geen training geven hun spelers uiteraard te verwittigen en ook het sportief bestuur hiervan op de hoogte te stellen.
-extrasportief
*het voetbalkamp (laatste week augustus) gaat nog steeds door onder de gangbare afspraken & veiligheidsregels
*de welkomsdag voor de nieuwe U6’ers wordt geannuleerd
*de bekerfinale van Antwerp & de promotiematch van Beerschot worden dit weekend niet uitgezonden in de kantine
*onze activiteiten-kalender (eetavond, receptie, etc…) is om logische redenen nog niet opgesteld
We houden jullie uiteraard op de hoogte van zodra wij veranderingen meekrijgen of een definitief zicht krijgen op de start van het nieuwe seizoen.
Hou het in de tussentijd veilig & hopelijk tot snel,
Warme groeten,
Bestuur KSVB Driehoek