Zondag 4 oktober – Simikos – Dames

Zondagochtend 09:30 en we komen mondjesmaat aan op het veld van onze tegenstander van vandaag. Dit keer wel een tegenstander van formaat, kampioen van de laatste 2 seizoenen, Simikos. Het zou dus een pak moeilijker gaan worden en daar was iedereen zich terdege van bewust.
Simikos heeft zoals iedereen weet een magnifiek complex met meerdere velden waaronder 1 zeer mooi kunstgrasveld. Doch dienden wij een wandeling van een aantal kilometers door het park te ondernemen om uiteindelijk aan onze weide te komen waar de wedstrijd zou plaatsvinden. Tijdens het klaarzetten van de potjes heeft de coach nog een aantal mollen moeten wegjagen en bijgevolg een paar tunnels moeten dichtscheppen. Levensgevaarlijk kan zo’n veld zijn. Zo behandel je een Dames A reeks niet lijkt mij dan, maar ze zijn niet overal zoals bij KSVB Driehoek. DRIEHOEK WHOHO.
De thuisspelende dames waren eveneens niet echt tevreden, maar soit, niet zeuren en proberen voetballen zullen we dan maar zeggen.

De weide was trouwens niet de enige hindernis, er stond bij momenten ook nog eens een wind die je normaal alleen op Cantincrode of Helderhoek kan ervaren. Al deze bijkomstigheden terzijde, onze dames gingen er vol voor. Dit keer geen nonchalance maar complete focus, veel grinta in de duels en iedereen werkte voor elke meter. Het zou een eerste helft zonder echte kansen worden en het meeste van het balbezit ging naar Simikos die toch iets meer gewicht en ervaring in de strijd konden gooien. 0-0 aan de rust en alles was nog mogelijk. Na een paar uur rust (wegens helemaal naar de kleedkamers wandelen en terug) kon uiteindelijk de wedstrijd aanvangen voor de tweede helft. Een paar tactische wijzigingen loonden meteen, Eline kon na 4 minuten de 1-0 binnen trappen over een keepster die veel te ver uit doel stond. (nvdr.: Eline speelt, Eline scoort – tot hiertoe in elke wedstrijd trefzeker) Die goal zorgde voor extra spanning en extra druk van Simikos tot we na een uur de pijlsnelle Sarah alleen op doel zagen vertrekken. Eindelijk deed ze vandaag wat ze de voorbije wedstrijden had nagelaten, afwerken en 2-0. Sarah is een beetje zoals Jéremy Doku, als ze haar efficiëntie weet op te krikken hebben we een van de beste wingers van de reeks, alleen zal een rijke club als Driehoek nooit zwichten voor een schamele 30 miljoen. Vandaag een prima start voor vele en vele doelpuntjes in de toekomst dus. 2-0 dus en we kregen wat ademruimte. Simikos probeerde wel, gooide een extra spits in de strijd, maar verder dan een paar halve kansen kwamen ze niet. Thais heeft dit keer wel wat werk gehad, maar haar klasse heeft ze nog niet moeten etaleren. Mede dankzij een verdediging die weer pal stond en tot hiertoe nog geen tegengoal heeft weggegeven. (nvdr.: 19 voor vs 0 tegen) In minuut 71 kwam Maité nog oog in oog met de keepster maar ze kon niet afwerken, net naast de paal. In minuut 72 mocht ze exact dezelfde kans nog eens overdoen en dan was het wel prijs. Dat krijg je dan als je het risico van meer aanvallers en minder verdedigers neemt. 3-0 en wat een heerlijke overwinning. Op naar de volgende klepper tegen Duffel, die wel op een voetbalveld zal doorgaan. Onze eigen heilige grond! Laat maar komen!! Tot dan!!

#Bigambitions
Bedankt: Thais, Kato, Sien, Tine, Lore, Anke B, Ilse, Xanne, Eline, Maité, Sarah, Kiana, Gitte, Ellen, Amélie en Eva.