Zaterdag 9 februari – U9 – Wildert – Driehoek

Spelers: Arne, Arno, Dries G., Jonas, Mathijs, Robbe & Ruben M.

Ze hebben er zin in vandaag, de mannen. Sommigen tuk op een revanche na het debacle van vorige week tegen Heibos. Gebeten om te laten zien dat het gewoon een uitschuivertje was en dat we wel degelijk tegen dat balletje kunnen trappen en onze tanden kunnen laten zien.
Het kampioenschapsrecord van de snelste goal komt al heel snel op naam van … SVB Driehoek 😊! Verslaggever is nog aan het vechten met de gsm-timer als de Wildert-goalie zich een eerste keer moet omdraaien. Maar zo vlot de openingstreffer valt, zo moeilijk is het vervolg van de eerste helft. We zijn verwend met ons eigen kunstgrasveld en hebben de grootste moeite om op het aardappelveld van Wildert vlotte combinaties neer te zetten. We willen het af en toe té mooi doen, maar de bal stuitert, hobbelt, botst op of blijft steken waardoor onze dribbelkunstjes mislukken en we al te vaak balverlies lijden. Het is ook fysiek een uitputtingsslag: onze tegenstander heeft enkele stevige voetballers in zijn rangen en de wind speelt het eerste half uur in ons nadeel. We gaan de rust in met een ruime 2-5 voorsprong die echter niet helemaal het spelverloop weergeeft, want we hadden het best knap lastig!
De 2e helft zien we een ander spelbeeld: de rugwind geeft ons vleugels, we knopen de “keep-it-simple” boodschap goed in onze oren en spelen Wildert regelmatig helemaal uit verband. We dikken zelf onze score mooi aan terwijl we de tegenstander aanvallend monddood maken en geen tegengoal meer slikken.
De 2-11 eindstand is dan ook dik verdiend, net als de verse tomatensoep met balletjes achteraf!