Kandidaten bestuursverkiezingen 2023

Hieronder staan alle kandidaten voor de bestuursverkiezingen 2023 in alfabetische volgorde (op achternaam gerangschikt). Blader even rustig door deze pagina om alle kandidaten te leren kennen. Of klik hieronder op de knoppen als je meteen naar de kandidaat in kwestie wil doorscrollen.

Guy Claessens

Ondertussen draai ik al sinds 2008 mee in het bestuur. Als terreinverantwoordelijke/greenkeeper heb ik jaar en dag het A-veld onderhouden tot mijn job het minder of niet meer toeliet. Eind volgend jaar ga ik met pensioen en dan kan ik me hier weer ten volle voor inzetten. Op het B-veld (nu niet meer nodig omdat er kunstgras komt op te liggen) was ik verantwoordelijk voor de sproeiinstallatie en het extra maaien van het pas ingezaaide veld. Mijn idee van het lanceren van ledverlichting is verwezenlijkt kunnen worden doordat de rest van het toenmalig bestuur er ook zijn schouders mee onder gezet heeft. Verder ben ik verantwoordelijk voor de bestellingen van de kledinglijn en de pasmomenten, en ben ik ook verantwoordelijk voor het ophalen van de verschillende fracties zoals restafval, PMD, papier en karton. De laatste 3 jaar bestel ik ook meer en meer het sportmateriaal (trainingsmateriaal, hesjes, ballen, enz.). Wasverantwoordelijke ben ik ook, al doet natuurlijk Brigitte hier het meeste werk, maar ik zorg ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. De wekelijkse kleedkamerverdeling opmaken voor de jeugd op zaterdag is altijd een leuke, maar soms moeilijke puzzel die ik er graag bijneem. Het uitkeren van de kleedkamers en traphal van de nieuwe sporthal neem ik ook ter harte. Ook niet onbelangrijk is mijn rol als scheidsrechterverantwoordelijke voor jeugd, senioren, veteranen, dames en tornooien waarbij ik wel eens zelf op het veld sta te fluiten als er geen scheidsrechter is aangeduid.

Samen als bestuursleden maken we de club en zonder bestuursleden is er geen club. We zijn dan ook uitgegroeid van een kleine club naar een grote club met een heel familiaal karakter. Ik wil me dan ook verder actief blijven inzetten en mijn ambities waarmaken in de structurele werking met het goed draaiende bestuur van de club zoals het nu vandaag is.

Luk De Voght

Hoi helden en heldinnen van den Driehoek, ik ben Luk.

Na zelf vroeger gedurende heel mijn jeugd te hebben gevoetbald tot aan de junioren (toen ging ik op kot en was ik niet meer in de mogelijkheid om trainingen bij te wonen), was ik bijzonder trots toen mijn oudste zoon besloot om te gaan voetballen. Op 4 september 2013 ging hij naar zijn eerste training op SVB Driehoek, toen nog bij de “Pupillen C”. Het duurde welgeteld 2 weken eer ik mezelf ook wilde engageren als trainer. Dat heb ik met enorm veel plezier gedaan: 4 jaar bij Jarne, 3 jaar bij Axel.

In 2017 heb ik me voor het eerst kandidaat gesteld om in het bestuur te komen. Tijdens die eerste termijn lag de focus voornamelijk op de transitie die we hebben gemaakt van (toen nog) KVV naar Voetbal Vlaanderen: alle leden moesten opnieuw ingeschreven worden, sportief waren er andere regels en formats van toepassing, trainers en delegues hadden hierin de juiste begeleiding nodig, … Daarna hebben we samen de moeilijke corona-periode doorgesparteld, onze club werd “Koninklijk” tijdens het 50-jarig bestaan (met de nodige feestjes en recepties van doen ;-)), en ondertussen hebben we ook twee succesvolle audits afgerond bij Voetbal Vlaanderen (lees: subsidies!). En de diversiteit van ons aanbod is enorm uitgebreid: G-ploeg, mama’s ploeg, veteranen, meisjes U13/U16, ….).

Een enorm bloeiende club dus! Dat komt voornamelijk door jullie, alle vrijwilligers hier op de club. Daarom is het zo’n plezier om jullie sportief, praktisch, administratief, … te ondersteunen waar en wanneer nodig.

Een speciaal woordje van dank toch wel aan de leden van het huidige bestuur (met een speciale vermelding voor de vrienden van de VZW Spast) voor een productieve en ook heel plezierige samenwerking de afgelopen jaren.

Bij een volgende termijn zet ik me graag samen met de andere mannen en/of vrouwen in het bestuur verder in. Er liggen immers nog heel wat uitdagingen te wachten. Onze club heeft nood aan de nodige digitale platformen om trainers en delegues te helpen bij hun taken. Sportief werken we graag een heus nieuw opleidingsplan uit, waar trainers op kunnen terugvallen ter ondersteuning van hun trainingen. Dat en nog veel meer uitdagingen die ik graag wens aan te gaan met jullie zegen in een volgende termijn. Om nog maar te zwijgen over de muzikale invulling bij de nodige feestjes in de kantine ;-).

Want jullie – onze vrijwilligers – en niet te vergeten onze spelers en speelsters zijn het allemaal meer dan waard!

Peter Goossens

Ik ben Peter Goossens.  Ik stond mee aan de wieg bij de oprichting van de jeugdwerking van KSVB Driehoek.  Gedurende een tweetal jaren was ik secretaris van de jeugdwerking.  Na deze periode ben ik er een aantal jaren tussen uit geweest.  Toen de zoon begon te voetballen heb ik de taken overgenomen van de toenmalige secretaris Jef  Hermans (zie aansluitingskaart).  Tot op heden vul ik deze taak nog steeds in, weliswaar door de groei van de club met bijstand van andere bestuursleden.  Ondertussen maak ik deel uit van het (oude) meubilair van de kantine.  Een aantal jaren geleden werd mij een voorbehouden plaats toegewezen in de kantine.

Naast de taak als gerechtigd correspondent (nieuwe titel) verzorg ik ook alle financiële taken (voorbereiden subsidiedossiers, fiscale zaken, penningmeester, facturatie, …).  Ik verzorg ook de layout van de info die je 2-maandelijks in je bus vindt.  Moest je je trouwens geroepen voelen om hieraan actief deel te nemen, neem gerust contact op.

Ik zetel ook in de sportraad als sectievoorzitter voetbal, waar ik de belangen van alle voetbalclubs in Brasschaat verdedig, al komt Driehoek uiteraard altijd op de eerste plaats.

Verder ben ik ook stand-in voor alle andere taken en verleen bijstand daar waar nodig.  Voor het voetbaltechnische luik vertrouw ik volledig op het sportief bestuur.

Ellen Lutgen

Mijn naam is Ellen Lutgen, getrouwd met Joris Van Cauwelaert en mama van Alexander, Juliette en Quinten.

Alexander wilde van jongs af aan héél graag voetballen.  Hij heeft heel wat moeite moeten doen om ons te overtuigen.  Ruim 12 jaar geleden won hij zijn ‘strijd’ en zochten we een geschikte voetbalclub, eentje waar we ons allemaal goed zouden voelen, eentje waar het familiegevoel en de sportiviteit primeert en zo kwamen we bij wat toen nog SVB Driehoek heette (intussen KSVB Driehoek)  terecht.  Ook Quinten kreeg de voetbalmicrobe te pakken en wilde deel uitmaken van de Driehoek – familie.

Als gemotiveerde voetbal mama stond en sta ik wekelijks aan de zijlijn om mijn kids en hun ploeg aan te moedigen en om de andere ouders te leren kennen.  Ik hielp wel eens hier en daar en toen kwam de vraag of ik niet ‘officieel’ wilde helpen.  Ik werd tot délégué van Alexander zijn ploeg gebombardeerd. Dat bleef ik voor verschillende jaren.  Ik zorgde met volle overtuiging voor ‘mijn jongens’.  En nu staat een volgende ploeg te wachten op mijn motivatie speechen, mijn warme dekentjes en mijn wonderspons.

Enkele jaren geleden werd mij gevraagd of ik het feestbestuur wilde komen versterken, wat ik met veel plezier gedaan heb.  Met het ganse feestbestuur team organiseerden we feestjes voor groot en klein, verschillende uitnodigingen en affiches vloeiden uit mijn creatieve brein.

En dan nu wil ik nog een stapje verder gaan … Ik ben ervan overtuigd dat ‘de mannen’ de voorbije jaren hun taken met de nodige toewijding uitgevoerd hebben, maar af en toe een beetje vrouwelijke inbreng in dit mannen bastion zal zeker geen kwaad kunnen.

Nico Proios

Hey iedereen, mijn naam is Nico Proios, jullie voorzitter sinds de laatste drie jaar.  Fiere vader van vier zonen en een prachtige vrouw.  Nog twee zonen die actief zijn op de club.  Ik heb reeds 9 jaar in het bestuur achter de rug en zolang jullie vinden dat ik op de juiste zit wil ik hier verder mee, toch nog zeker voor de volgende drie jaar.  Ik wil het bestuur en alle leden in ieder geval bedanken voor hun steun en vertrouwen voor de laatste drie jaren.

Pieter Snoeckx

Pieter Snoeckx – 29/05/1984

Getrouwd & 1 zoontje Flor (die bij de U6 speelt)

Huidige Functie binnen bestuur: Flauwe grappenmaker, Sportief Bestuur (lid van de vzw S.P.A.S.T.), Redactielid Infoblad, Sociale Media-Medewerker, Tooghanger, Seniorenverantwoordelijke & Ondervoorzitter

Jaren actief bij KSVB Driehoek: Aangesloten lid sinds 1992

Carrière:

Speler: van Pupil tot Eerste Ploeg & Veteranen
Coach: 6 jaar jeugdtrainer van de (Mini-)Miniemen, 4 jaar coach van de Reserven A & sinds vorig jaar trainer van de U6.
Sportief Bestuur: 12 jaar
Bestuur: 9 jaar

Hobby’s naast het voetbal: Backstreet Boys For Life, lekker eten, op reis gaan, klusjes allerhande uitvoeren, Formule 1 & koers kijken. (Schrap wat niet past)

Plannen voor het komende bestuur: Mits verkozen geef ik graag de fakkel van de Seniorenverantwoordelijke door om me te focussen op het opstellen van een beleidsplan & een (interne) gedragscode naast uiteraard de andere taken als Sportief Bestuur.

Verder: Blijvend inzetten voor het uitdragen van de familiale & collegiale waarden van de club.

Verkiezingsslogan: Eins, Drei, Zwei, stemm op mij. (ik moet dringend mijn copywriter ontslaan…)

Tom Theuninck

Hoi, ik ben Tom,

Mijn eerste termijn als bestuurslid zit erop!

En ik moet zeggen: die 3 jaar zijn voorbij gevlogen. Leuke tijd, waarin veel gewerkt is, veel gerealiseerd, maar vooral ook met plezier is samengewerkt met een bende collega’s die allemaal één zelfde doel dienen: De club!

In een ver verleden was ik reeds actief bij de club. Begonnen als voetballend “pupilleke” en uitgegroeid tot een puberende keeper, schopte ik het niet verder dan de junioren. Andere prioriteiten kregen voorrang 😊

Uiteindelijk heeft het ouderschap ons terug naar de club geleid. Mijn oudste zoon sloot aan bij de kersverse U6’jes, en ik liet me overtuigen dat het trainerschap echt wel leuk was 😊. Niets was minder waar. Tot aan de U10 heb ik dat zelfde ploegje mee begeleid toen er een opportuniteit kwam om mee in het bestuur van deze prachtclub te komen. Na ongeveer 2 seconden nadenken was ik overtuigd.

Voorbije 3 jaar heb ik me vooral bezig gehouden met de kantine (nieuw personeel, nieuw kassasysteem,…) en het sportief bestuur, ondertussen welbekend als vzw S.P.A.ST. Maar ik onthoud vooral de kracht van een goed samenhangende groep vrijwilligers die onze club draaiende houden. En dit is zeker niet alleen het bestuur, maar ook de tientallen mensen die onze voetballertjes het beste van zichzelf laten geven, zonder het familiale karakter uit het oog te verliezen. Als bestuur ondersteun je deze vrijwilligers, maar andersom steunen zij het bestuur. De cirkel is rond.

Kortom: ik ben er graag terug bij voor de volgende termijn!

Koen Verbraecken

Kinderen geloven er nog in en vrouwen verwijten hun man er vaak van … “Wie denk je dat dit gedaan heeft ? …. de kaboutertjes ?? “
Ook op de club hebben wij hier zo iemand rondlopen. Koen Verbraecken alias Kokke. Meestal zie je hem op de club als vader en trouwe supporter van dochters Fleur en Ifke (en afgelopen seizoen nog van zoon Seppe). Maar al zijn vrije dagen en uren spendeert hij achter en zelf onder de schermen. Ons manusje van alles is constant bezig met het verbeteren, herstellen en renoveren van onze accomodatie. En dit is een full-time invulling. In voorbereiding van de kunstgrasvelden is hij dan ook al maanden bezig met de voorbereidingswerken, nakijken van de voorgestelde offertes en uitvoeren van werken. Langs deze weg willen we hem als bestuur toch nog eens extra bedanken voor zijn uren lange inzet om iedereen welkom te heten op een club waar alles mooi in orde is !! Merci Kokke …. hoe zou de club er zonder jou uitzien 😉
PS : en zijn vrouw, Katrien, maakt de beste Sabayon van Brasschaat